Tillverkning av stearinljus och handstöpta ljus

Dlights ljus görs med båda händerna och hela hjärtat. Stearinljusens och de handstöpta ljusens unika egenskaper och utseende har skapats med hjälp av några fundamentala komponenter. Ett omsorgsfullt hantverk, råvaror av yttersta kvalitet och en stor portion glädje.

Resultatet är exklusiva och genuina stearinljus med karaktär och personlighet. Min innerliga förhoppning är att de kommer att ge dig en upplevelse utöver det vanliga och bidra till ett lite njutbarare och vackrare liv. Både på insidan och utsidan…

 

100% Skaparglädje

Jag har sedan barnsben varit fylld av idéer, energi och skaparlusta. Min passion för färg och form tillsammans med min önskan och ambition att skapa harmoniska och vackra miljöer där vi trivs och känner oss trygga har nu fallit på plats.

Under flera år gjorde jag mina livsval mer utifrån "hjärnan" än hjärtat och upptäckte då med tiden att det  inte spelar någon roll vad man presterar i det yttre om man inte känner genuin inre glädje, lycka och harmoni. Kraften och tryggheten i den kunskapen fick mig att våga följa min egen ton och min egen röst. Resultatet är DLIGHT och min innerliga önskan är att ljusen blir till lika stor glädje för dig som det är för mig att göra dem. I varje ljus finns en liten del av mig.

 

100% Svensk design

Ljus och ljushållare har kommit till som ett resultat av en stor experimentlusta och många olika idéer. Min största inspiration får jag i och från naturen men också från olika hantverkstraditioner. Jag är lyckligt lottad som bor nära skog och vatten och ändå så nära storstan. Jag gillar det genuina, den enkla och hållbara.

Dlights karaktäristiska ljushållare har jag designat så att ljusen skall få ”spela huvudrollen”. De tillverkas av skickliga hantverkare och efter tillverkningen behandlas de, en och en och för hand. De som skall behålla sitt karaktäristiska järnutseende med bivax och linolja och de rostiga ställs ut i naturen och den får göra sin egen behandling.

 

100% Stearin med RSPO-certifiering

Stearinet är ett oerhört fascinerande material, både hårt och mjukt på samma gång. Med stor kärlek till hantverket, materialen och miljön lägger jag stor vikt vid val av råvarorna.  Jag använder de allra bästa som jag kan hitta. 100% stearin, mjukgörande vaxer och vekgarn som är flätade på olika sätt. Allt för att få fram optimala egenskaper för varje unikt ljus.

De flesta ljusen är tillverkade i 100% stearin. Men vissa ljus, t ex de stöpta blir vackrare och brinner bättre när jag blandar i lite mjukgörande vax. Då använder jag i möjligaste mån sådana som är förnyelsebara från t ex kontrollerade palm- och sojatillverkare.

Äkta stearin är ofta (men inte alltid) bra miljöval. Stearin är en förnyelsebar råvara som utvinns ur vegetabiliskt och animaliskt fett. T ex fisk, raps, shea och palm . Palmoljan som finns i det stearin som Dlight använder är certifierat av RSPO, en sammanslutning av branschföreträdare och miljö-organisationer för att kunna certifiera plantager som arbetar hållbart och rättvist. Idag är 14% av palmoljan som används certifierad och bidrar på så vis till både arbeten och förbättrad ekonomi till befolkningen i odlingsländerna och genom att som konsument välja produkter med endast certifierad palmolja kan vi tillsammans arbeta för att procen>tsiffran stiger markant framöver. Om alla i Sverige gick över till stearinljus skulle koldioxidutsläppen minska lika som om vi tog bort 15 000 bensinbilar från våra vägar. 

 

För inspiration, nyheter och tips, följ oss på Instagram