Tillverkning 

ljusen tillverkas med båda händerna och hela hjärtat. Ljusens unika egenskaper och utseende har skapats med hjälp av några fundamentala komponenter. Ett omsorgsfullt hantverk, råvaror av yttersta kvalitet och en stor portion glädje.

Resultatet är exklusiva och genuina stearinljus med karaktär och personlighet. Vår innerliga förhoppning är att de kommer att ge dig en upplevelse utöver det vanliga och bidra till ett lite njutbarare och vackrare liv. Både på insidan och utsidan…

100% Svensk design

Ljus och ljushållare har kommit till som ett resultat av en stor experimentlusta och många olika idéer.  Största inspirationkommer från naturen men också från olika hantverkstraditioner. Vi gillar det genuina, den enkla och hållbara.

100% Stearin fritt från Palmolja

Stearinet är ett oerhört fascinerande material, både hårt och mjukt på samma gång. Med stor kärlek till hantverket, materialen och miljön lägger jag stor vikt vid val av råvarorna.  Jag använder de allra bästa som jag kan hitta. 100% Svensktillverkat stearin, mjukgörande vaxer och vekgarn som är flätade på olika sätt. Allt för att få fram optimala egenskaper för varje unikt ljus.

De flesta ljusen är tillverkade i 100% stearin. Men vissa ljus, t ex de stöpta blir vackrare och brinner bättre när jag blandar i lite mjukgörande vax. 

Äkta stearin är ofta (men inte alltid) bra miljöval. Stearin är en förnyelsebar råvara som ofta utvinns ur vegetabiliskt och animaliskt fett. T ex fisk, raps, shea och palm .

Vårt stearin är fritt från Palmolja och det är ett aktivt val vi gjort för miljöns skull.

Om alla i Sverige gick över till stearinljus skulle koldioxidutsläppen minska lika som om vi tog bort 15 000 bensinbilar från våra vägar.