Granen står så grann och vit i stugan...

 

Nu gör vi granar, från morgon till kväll. Granarna är handgjorda av 100% svensktillverkat kvalitetsstearin och de finns från och med i år i fem storlekar. 15, 30, 40, 50 och hela 75 cm höga. Den största är årets julnyhet. Brinntiden på granarna är lika många timmar som de är höga. En praktisk "slump" att det blev så. Granarna kan också ses som stjärnor och när de brinner skapas ett mycket vackert, nästan sakralt utseende. Det är inte för inte en av mina kunder kallar ljusen för katedraler. Det är därför viktigt att dessa ljus står på ett fat så stearinet som rinner samlas upp där. 

Granarna är perfekta som julgåvor då de finns i alla prisklasser och är lika uppskattade att ge till den som har allt eller den som har inget. Det fina med att ge bort levande ljus är också att mottagaren kommer att tänka på dig varje gång ljuset tänds. Ljuset blir extra fint om fatet det står på dekoreras med mossa, en liten kotte eller något annat naturmaterial. 

Granarna brukar vi slå in vackert i cellofan till alla som önskar ge bort dem, men de allra flesta som köper granarna gör det för att själva njuta av dem i juletid.

Bilden ovan fick jag från en av Dlights återförsäljare i Ledbury, England. Det är en fantastisk känsla att tänka att dessa granar kommer stå i flera hundra olika hem (om ingen slottsägare skulle få för sig att ha några i varje rum haha) och lysa upp under några av årets sista mörka timmar.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

För inspiration, nyheter och tips, följ oss på Instagram